Joss Stone v Praze

27. července 2014 v 14:02 | :: M.Amar :: |  Postřehy odjinud
Ve středu jsme se Jiřík, Rosárka a já vydali do Prahy. Večer jsem měla naplánovanou návštěvu Lucerny, kde se konal koncert Joss Stone.
V deset jsme vyjeli vlakem z ČB a v půl jedné jsme se z Hlavního nádraží vydali směr hotel. Bydleli jsme kousek od Václaváku, takže do Lucerny, co by kamenem dohodil. Trochu jsme se zkulturnili po cestě a vydali se na oběd do Café Imperial. Rosárka se celou dobu nesla v nosítku na Jiříkovi a byla moc hodná. Když jsme obědvali, dostala hlad, takže trochu plakala, takže jsem jí rychle připravila mléko, aby nerušila ostatní hosty.
Co se týče restaurace v Hotelu Imeprial, tak mám několik poznatků. Je to velká "jídelna". Přijetí bylo fajn, hned se nás ujal číšník a posadil nás ke stolu. Poté jsme ihned dostali jídelní lístek. Ten je dost přehledný a je v něm jídel tak akorát, pár předkrmů, polévek, hlavních jídel. Dezerty jsou na zvláštním lístku a vína taktéž. Ovšem ten formát bych asi trochu pozměnila. Je to prostě obyčejný papírový lístek, z kartonového papíru, takže pomačkaný a trochu ušmudlaný. V takovém prostředí bych čekala asi něco jiného.
Jídlu nemůžu nic vytknout. Jiřík měl candáta, toho jsem neochutnávala, ale já měla US Hanger Steak s omáčkou z brandy a zeleného pepře. Hovězí často nejím (vlastně vůbec) a když, tak buď tatarák nebo steak. Chtěla jsem medium rare a byl medium rare. Jsem možná úchyl, ale prostě mi to skoro syrový maso chutná (deset let vegetariánka ha ha). Nůž jsem dostala steakový (z praxe vím, že jsem na to já často zapomínala Rozpačitý ) a mohla jsem se do toho pustit. Maso bylo skvělé, žádná gumová podrážka, kterou musíte krájet čtvrhodinu, abyste vůbec to sousto mohli pozřít. Šlo to jako po másle. Jako přílohu jsem měla "nabídku denní zeleniny", což ten den byly zrovna zelené fazolky na másle a k tomu masu byly výtečně. Stejně tak omáčka z brandy a pepře.
Jako dezert jsme měli panna cottu a já čokoládovou bombu "Surprise", což byla prostě koule z čokolády, která se zalila horkou čokoládou a po jejím rozpuštění byl uvnitř malinový sorbet a vanilkový krém. Nejlepší na tom byla ta čokoláda. Vysokoprocentní a ještě rozpuštěná, mňam. Sorbet byl dobrý, ale já moc nejsem příznivcem míchání ovoce a čokolády, takže to mě zas tak neuchvátilo. Kdybych to měla zvlášť, užila bych si to víc. Ale to je spíš moje osobní preference.
Kávu nám měli přinést k dezertu, leč donesli ji, až když jsme ho skoro snědli. Byla tedy na účet podniku.

Co se týče obsluhy tak to bylo asi to největší mínus. Protože je to celkem velká restaurace, číšníci (fakt většinou číšníci, viděla jsem asi dvě servírky) jsou trochu "robotičtí". Nic moc osobního. Chápu, že při takové frekvenci hostů to o moc lépe nejde, ale to mi trochu vadilo. Ocenila bych (aspoň o trochu) vřelejší přístup. Jsem asi trochu zvyklá na něco jiného i ze svojí praxe. A to jsme v hotelu často měli narváno a obsluhovali prominentní hosty, ale byli jsme (doufám) vřelejší.
Při příští návštěvě Prahy budu asi hledat trochu menší restauraci, ale ani tam není záruka, že obsluha bude vřelá. Celá Praha je taková anonymní, nejsem na to zvyklá, protože tady v miniměstě je to prostě jiný. I přesto, že turistů je tu habaděj.

Po obědě jsme prošli Mango a Zaru, protože to tady nemáme. Nic jsem si, kupodivu, nekoupila, a to Jiřík nabízel, ať si něco vyberu. Jenomže mně to všechno přišlo jako sešitý hadry na podlahu a za ukrutnou částku (i když byly slevy). V Mangu jsem si zkoušela dlouhé, plisované šaty v korálové barvě. Byly hezký, ale 1.500,- mi bylo líto, když jsem viděla ty švy a ten materiál. To když si je nechám ušít, budou ušité tisíckrát líp a levnější. Asi mě v Liberci přece jen rozmazlili.

Vrátili jsme se tedy na hotel a já se pomalu chystala na večer. Koncert byl přesunut z Velkého sálu do Lucerna Music Baru, protože (jak jsem někde četla), na kdejakou ukvákanou frikulínu přijde deset tisíc lidí, ale poctivá muzika jakoby nikoho nezajímala. No, něco na tom bude, ale koncertu klubová atmosféra rozhodně neuškodila. Naopak.
Přišla jsem chvíli po půl osmé, dala si Frisco a stoupla si v klidu asi do druhé řady, vlevo pod pódiem. Nemohla jsem věřit tomu, že jsem fakt na jejím koncertě. Celých deset let, sleduju akorát videa a poslouchám alba a najednou je tady. A navíc jsem ji měla na dosah ruky.
Začali přesně v půl deváté, kdy se objevila nejdřív kapela s vokalisty a pak přišla Joss. Je ještě hezčí než na fotkách. Moc jí to slušelo. A ty vlasy! Vypadala prostě úžasně.
Začala zlehka s písní The Chokin' Kind a pak to nabralo obrátky. Velmi komunikovala s publikem a to z ní bylo totálně odvařený.
Měli sice nějaký playlist, ale Joss si písničky přeskakovala podle nálady, jak je jejím zvykem. Kapela za ní hrála božsky a je s ní perfektně sehraná.
Z videí se to tolik nezdá, ale naživo má kupu energie a celé vystoupení bylo hrozně živelný a temperamentní. Ty skladby dostaly úplně jiný rozměr.
Naučila se taky říci "na zdraví" a "děkuji" a dost dobře :-) Byla hrozně milá a upřímná, na nic si nehrála. A když si vezmu, s kým vším spolupracovala, tak je to až neuvěřitelný.
Škoda, že to tady lidi nedokážou ocenit. Nicméně jsem z toho koncertu na větvi ještě teď. Kdykoliv se tady v budoucnu objeví (nebo poblíž), neváhám a pojedu zase. Byl to skvělý hudební zážitek.
 


Komentáře

1 Amalka | 26. srpna 2014 v 7:07 | Reagovat

Pekne :),jak se vam dari dal?ja jsem od 9.8. taky mamou a snazim se mit cas i na svoje veci,ale teda je to poradna honicka...uuuf :),uz mame za sebou tretinu sestinedeli a pomalicku se blizime do pulky,Vilem je nastesti hodny hoch a breci jen kdyz je pretazenej a nemuze usnout,kdyz ma hlad jen si postwzuje a nema rad prebalovani a koupani,vlastne vse,u ceho ma byt nahej :D

2 M.Amar | 27. srpna 2014 v 7:37 | Reagovat

Gratuluju!
Po šestinedělí to už bude dobrý ;-)
Roasárka zase miluje být nahá, takže když ji přebaluju tak se směje a při koupání je jako ryba ve vodě, právě proto, že může být nahá :-D

Daří se nám dobře, článek bude, ale až příští týden, kdy mě čeká něco nového :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama